States And Capitals of India Quiz Part 2

India is a federal union comprising 28 states and 8 union territorieshow many states in india 2019  how many states in india 2020  what are the 30 states of india?  total states in india 2020  how many states in india 2019 list with names  which are the 28 states of india?  union territories of india  states of india map, for a total of 36 entities. The states and union territories are further subdivided into districts .

India is a federal union comprising 28 states and 8 union territories,for a total of 36 entities. 
The states and union territories are further subdivided into districts and smaller administrative divisions








India States And Capital Quiz Part 2






Quiz Developed By Great Ambition





1.What is the Capital of Uttarakhand?
Ans: Dehradun


2.Kolkata is the Capital of which eastern State?
Ans: West Bengal


3. Gandhinagar is the Capital of which state?
Ans: Gujarat


4.What is the Capital Of Uttar Pradesh?
Ans: Lucknow


5.Silvassa is the Capital of Which Union Territory?
Ans: Dadra and Nagar Haveli


6.Ranchi is the Capital of which indian State?
Ans: Jharkhand


7.Port Blair is the capital of Which Union Territory?
Ans:Andaman and Nicobar Islands


8.Which city is Known as the Summer Capital of Jammu and Kashmir?
Ans: Srinagar


9.Kavaratti is the capital of which Union Territory?
Ans: Lakshadwep



10.What is the Capital of Punjab?
Ans: Chandigarh


Post a comment

0 Comments