Chemical Names of Vitamins quiz

questions on vitamins and minerals  quiz on vitamins for ssc  vitamin vitamins and minerals  related questions pdf  vitamins gk pdf  vitamins questions and answers pdf in hindi  chemical name of vitamins  vitamins and minerals quiz pdf









Vitamins And Chemical Names Quiz






Quiz Developed By Ambition





1.what is the Chemical Name of Vitamin A?
Ans: Retinol


2.What is the Chemical Name of Vitamin B1?
Ans: Thiamine


3. What is the Chemical Name Of B2?
Ans: Riboflavin


4.What is the Chemical name of Vitamin B3?
Ans: Niacin


5.What is the Chemical name of vitamine B5?
Ans: Pantothenic acid


6.What is the Chemical Name of Vitamin B6?
Ans: Pyridoxine


7.What is the Chemical Name of Vitamin B7?
Ans:Biotin


8.What is the Chemical Name of Vitamin B9?
Ans: Folic acid


9.What is the Chemical Name of Vitamin B12?
Ans: Cyanocobalamin



10.What is the Chemical Name of Vitamin C?
Ans: Ascorbic acid


Post a comment

0 Comments