Kannur District Important Psc Questions


  psc kannur district  psc kasaragod district  kozhikode psc questions  wayanad district psc questions  kannur airport psc questions  kerala quiz in  kannur jilla   which is known as silent valley of kannur  kannur jilla library council questions and answers



  • Thalassery is known as "Land of Three C's" 
         (Cricket,Cake and Circus)
  • Thalassery is the Home land of Kerala Circus
  • Pazhassi dam in Kannur is Constructed across Valappattanam river.
  • Valappattanam River is the largest river in the Kannur district
  • longest- serving Chief Minister of Kerala EK Nayanar was born in Kalliasseri
  • Ayalkootam project was first established in Kalliasseri Kannur
  • The Northern most Corporation in Kerala - Kannur
  •  Kannur is Known as the Manchester of Kerala
  • Kannur is also Known as the Land of Theyyam
  • The only Cantonment in kerala- Kannur
  • Assemblly Constituencies -11
  • Lok Sabha Constituencies - 1  
  
    

1.The district with longest Coastal area ?
Answer - Kannur

2.The largest producer of Cashew nuts in Kerala  ?
Answer - Kannur

3.Kannur District formed on ?
Answer -1 January 1957

4.The Old name of Kannur ?
Answer - Cannanore

5.Arakkal Museum is Situated at ?
Answer -Ayikkara (Kannur)

6.Which is the longest beach in kerala ?
Answer-Muzhappilangadi Beach

7.The fourth international Airport Coming in Kerala Situated at ?
Answer - Moorka Parambu (Kannur)

8.First Zero Landless District in India
Answer - Kannur

9.The northern most Wildlife Sanctuary in kerala ?
Answer - Aralam Wildlife Sanctuary

10.Pariyaram Medical College is situated at ?
Answer - Kannur

11.The main Venu of Salt Satyagraha in kerala ?
Answer - Uliyathu Kadavu in Payyannur

12.The highest Sex ratio district in kerala ?
Answer-Kannur (1133/1000)

13.Paithal Mala hill station is situated in ?
Answer - Kannur

14.Which is the last formed corporation in Kerala ?
Answer- Kannur Corporation

15.Pepper Research Station in Kerala Situated at ?
Answer - Panniyur (Kannur)

16.first district in india to achieve 100% primary education ?
Answer - Kannur

17.Kerala Folklore Academy Situated at ?
Answer - Kannur

18.Kannur University Established in ?
Answer -1996

19.First Bakery in Kerala was started at ?
Answer - Thalassery

20.The first state in india to attain total Primary Education
Answer - Kerala

21.Indian Naval Academy is situated at ?
Answer - Ezhimala (Kannur)

22.Malabar Cancer Centre Situated at ?
Answer - Kodiyeri (Kannur)

23.Kerala State Handloom Development Corporation Situated at ?
Answer - Kannur

24.The first Coast Guard Academy in India is at ?
Answer - Kannur

25.The first Malayalam News Paper ?
Answer - Rajyasamacharam

26.First Khadi factory was started in ?
Answer - Kannur

27.First jail museum in Kerala will be set up at ?
Answer - Kannur Central Jail

28.Which Wildlife Sanctuary Known as Silent Valley of Kannur' ?
Answer - Aralam Wild life Sanctuary

29.The first Gymnastic Training Centre of india is Located at  ?
Answer - Kannur

30.Payyannur is known as  Second Bardoli


Post a comment

0 Comments