BIGGEST,HIGHEST LARGEST IN INDIA

Rate this post
   1. Highest award in india ?


    Answer:Bharat ratna


  2. Highest gallanty award in india ?

   
    Answer:Param vir chakra
   
  3 . Longest river in india ?

  Answer :The Ganges

   
 4. The longest tributary river of india?

  Answer :Yamuna.

  
5.  Largest Lake ?
  
Answer :Wular lake,kashmir

6.  Largest Lake in india (saline water) ?


Answer :Chilka Lake ,orrisa


7. Largest fresh water lake in india ?


 Answer :kolleru Lake ( Andhra pradesh)


8. Largest man made lake ?


Answer :Govind vallabh pant sagar (Rihand Dam)


9. Highest Lake in India ?


Answer :Devatal,Gadhwal (Uttarakhand)


10. Largest populated city?


Answer :Mumbai


11.Largest state (area)in india?


Answer :Rajasthan


12. Largest state (population)?


Answer : Uttar pradesh


13. highest rainfall ?


Answer :cherrapunchi (426 inches per annum)


14.Longest road in india?

 Answer: Grand Trunk Road

Sharing Is Caring:

Leave a Comment